Kürtaj Konya, Kürtaj Fiyatları 2020 Konya, Gebelik Sonlandırma Konya, İsteğe Bağlı Kürtaj Yapan Hastaneler Konya, Konya Kürtaj Yaptırmak İstiyorum, Kürtaj Yapan Doktorlar Konya

Kürtaja karar veren bir hastanın belki de en çok endişelendiği veya kaygılandığı durum ağrı ve acı beklentisidir. Kliniğimiz bünyesinde en sık aldığımız “kürtaj acı verir mi?”, “kürtaj ağrı yapar mı?” gibi sorulara ışık tutmak adına sizleri bilgilendirmek isteriz.

Kürtaj işleminde 2 şekilde ağrı giderilebilir: Genel Anestezi ve Lokal anestezi uygulanarak..Kürtaj işlemi sırasında Genel anestezi uygulanacaksa sedasyon tercih edilir.Sedasyon anestezisi büyük ameliyatlarda uygulanan anesteziden farklıdır, işlem sırasında olanarın hatırlanmasını ve ağrı duyulmasını önler,ilaç damar yolundan verilerek uygulanır, oldukça konforludur. Lokal anestezi rahim ağzı uyuşturularak yapılır, daha önce vajinal doğum yapmış olanlar için rahat olmakla birlikte daha önce doğum yapmamış veya sezaryen ile doğum yapmış olanlar için hafif ağrı hissi olabilir.

İşlem esnasında oluşacak ağrı ve acı tabi ki “minimal” bir seviyedir. Hastanın gerginliğini, anksiyetesini yatıştırmak adına konfor her zaman ön planda tutulur. Aynı şekilde, işlem sonrasında da hastanın ağrısız ve acısız bir şekilde evine gitmesi önceliklidir.

Kürtaj sonrası kanama ve ağrı yaşanması da normal bir durumdur. Bu ağrının sebebi, işlem sonrasında rahmin kasılmasıdır ve kasılmalar 15 dakika kadar sürer. Kasılmalar adet sancısına çok benzerdir. İşlem sonrası alınacak ağrı kesicilerle hastanın rahatlaması hedeflenir.

Her zaman ağrı beklenmez ve illa da ağrı olması gerekmez.

Beklenmedik ve şiddetli ağrılar, kürtaj sonrası enfeksiyon düşündürebilir. Böyle bir durumda hekim hemen bilgilendirilmelidir. Enfeksiyon oluşumunu önlemek için işlemden sonra verilen antibiyotiklerin kullanımı ve önerilerine uyulması önemlidir.